Onko olemassa seksiä ilman penetraatiota? Tottakai on ja voi miten ihanaa se voikaan olla. Seksi ilman penetraatiota on vain ja ainoastaan parin omasta mielikuvituksesta kiinni. Artikkelini ei käsittele tässä kaukorakkauden seksiä ilman penetraatiota, vaan nimenomaisesti sitä, että pari on lähekkäin, mutta ei penetroi. Syitä voi olla monia miksi varsinaista panemista ei ole ja syihin pureutuminen onkin sitten ihan eri juttu, mutta mitä ja millä tavoin voi sitten harrastaa seksiä ilman penetraatiota.

Mielikuvitus voi olla mukana niin laaja skaalaisesti, kuin pariskunnalla mielikuvitusta riittää, mutta ensisijaisesti seksi on seksiä ja sitä koskee tietyt lainalaisuudet. Ensin pitäisi olla mielenkiinto seksiin ja sen myötä kiihottumista. Työni seksuaaliterapeuttina on tuottanut antanut minulle mahdollisuuden keskustella useiden ihmisten kanssa ja huomioni on kiinnittynyt siihen, miten vähän ihmiset loppujen lopuksi kiinnittävät huomiota esileikin merkitykseen ja miten esileikki voi alkaa jopa päiviä ennen varsinaista seksiä. Seksi on vain lopullinen helpotus viekottelulle ja seksuaalisväritteiselle käyttäytymiselle, jota tässä voimme kutsua pitkäksi esileikiksi.

Esileikkiä voi siis olla tekstareiden, viekottelevien valokuvien ja korvaan supisemisen muodossa jo pitkän aikaa. Esileikiksi voidaan kutsua myös kevyttä kiusottelua tiskivuoroista tai kenties siivoamisesta… oi miten iloiseksi tulisin, jos kotiin tullessani olisit imuroinut valmiiksi niin voisin illalla vuorostani imuroida sinut. Hauskaa hassuttelua ei pidä unohtaa, se pitää parisuhteen vireessä ja voin lyödä vetoa, että hyvät suikkarit imuroinnin palkkiona otetaan varmasti vastaan mielihyvin, ainakin miesten mielestä ja miksei naistenkin, mikäli häpeähärpäke ei ole puraissut ja nainen ei osaa tai pysty ottamaan vastaan kunnon suihinottoa tai antamaan sitä. Ei huolta suikkarit oppii tekemällä ja nauttimalla siitä, siinäkin tietoinen läsnäolo ja tilanteen tasalla oleminen auttaa kummasti.

Seksi ilman penetraatiota voi olla jotain sellaista, josta pari saa paljon enemmän irti henkisesti, kuin siitä, että mies työntää kullinsa naisen vaginaan ja työntyy muutaman kerran laueten ja pahimmassa tapauksessa jättäen naisen täysin ilman orgasmia. Henkisen yhteyden löytymiseen tarvitaan paljon koskettelua ja paljon silmiin katsomista. Toista tarkkailemalla tietoisesti ja läsnäolemalla juuri siinä hetkessä, toista voi lukea, kuin avointa kirjaa. Jokainen herkkä hipaisu aiheuttaa jokaisessa, jonkinasteisen värähtelyn ja mitä läsnäolevampi tilanteesta ja itsestään ihminen on, sitä voimakkaampia kosketuksen aiheuttamat nautinnon väristykset ovat. Kumppani, joka osaa aistia toisen reaktiot kosketuksesta tuntee varmasti ne paikat toisen kehossa, jotka aiheuttavat hienoimmat väristykset. Älä koskaan aliarvioi kosketuksen voimaa, sillä se on yksi ihmisekehon uskomattomimmista voimista. Oikea kosketus oikeassa paikassa voi parhaimmillaan viedä ihmisen ekstaasin partaalle ja jopa aiheuttaa kokovartalon tuntuisen orgasmin. Kosketus voimistaa kiihkoa ja kiihko johtaa ekstaasin kautta orgasmiin tai moniin orgasmeihin. Pienetkin kosketuksen aiheuttamat väristykset tuntuvat niin hyvältä, orgastiselta ekstaasilta. Nuo kosketuksen tuntemukset yhdistettynä hikeen, vartalon tuottamiin nesteisiin ja kiihkeään himoon tuottavat itsessään lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka omalta osaltaan lisää nautintoa.

Nautinto koostuu jokaisella ihmisellä pienistä elementeistä, mutta uskon kiihkon, kiiman ja voimakkaiden tunteiden aiheuttavan parhaimman nautinnon, oli seksuaalisessa kanssakäymisessä sitten penetraatiota tai ei. Jos kumppani ei kykene penetroimaan voi seksiä harrastaa ilmankin. Kosketuksen tuntemukset antavat joskus paljon enemmän nautintoa, kuin mikään sohvalla makaaminen. Ajatellaan tilanne, jossa mies laukeaa helposti, mutta nainen voi erittäin hyvin hyväillä miestä monista muistakin paikoista kuin vain penikseltä ja mies voi oikein vallan mainiosti antaa naiselle hänen haluaman nautinnon ja orgasmin ihan suullaan ja käsillään. Joskus voidaan tietenkin peniskin korvata välillisesti dildolla tai jollain muulla mukavalla nautintoa tuottavalla esineellä, turvallisuus silmälläpitäen. Vaikka penetraatiota ei siis ole, voi molemmat tulla tyydytetyksi täysin nautinnollisesti käsiä ja suuta tai vaikka jalkoja käyttäen, vain mielikuvitus on rajana.

Usein kuulen keskustelua, että kumppanilla on selkä kipeänä eikä siksi suhteessa ole harrastettu seksiä kuukausiin tai jopa vuosiin. Ajatus on ehkä hassu, ettei mielikuvitus ole sen vertaa käynyt raksuttamaan, että pariskunta keksisi joitain muita tapoja, joilla voivat toisensa tyydyttää.. ehkäpä kuitenkin näissä tapauksissa onkin kyse halusta, eikä niinkään kivusta. Jos halua tehdä toiselle hyvää vielä löytyy, löytyy myös tapoja tyydyttäää toinen tavalla tai toisella ja pitää parisuhteen yhteenkuuluvuuden tunne korkealla.

Seksuaaliterapiaa kannattaa harkita, mikäli seksielämä tai oman seksuaalisuuden kokemukset vähäkään askarruttavat. Seksuaaliterapiassa ei ole mitään sellaista asiaa, josta ei voisi keskustella tai kysyä apua. Olen Maria Haanpää seksuaaliterapeutti ja rentoutusvalmentaja ja opiskelen tällä hetkellä hypnoterapeutiksi, joten minulla on mahdollisuus käyttää myös hypnoosia apuna erilaisissa seksuaalisissa ongelmatilanteissa. Helpoiten minuun saa kontaktin toivonkide@gmail.com tai arkisin numerosta 0400971319.