Toivonkide

“Jos aina teet , kuten aina olet tehnyt ja aina saat sen mitä saat. Jos se mitä teet ei toimi, tee sitten jotain muuta."

Lihavuusleikkaus ja seksuaalisuus

Naiseus, hyvinvointi ja seksuaalisuus

Lihavuusleikkaus muuttaa kehoamme suunnattomasti, mutta myös mielemme muuttuu leikkauksen myötä. Kehon muutos näkyy voimakkaammin, mutta mielen muutokset tapahtuvat pikku hiljaa, ikäänkuin hieman laahaten perässä. Omaa kehoa saattaa olla vaikea tunnistaa vaikkapa kaupassa ja tuntuukin siltä, jopa vuosien jälkeen, että on kuin norsuna posliinikaupassa. Olen itsekin kokenut tämän, joten tiedän omakohtaisesti hyvin paljon aiheesta.

Leikkauksen myötä myös itsetunto kasvaa, mutta vastaavasti itsetuntemus ei välttämättä pysy perässä. Siksi itseensä tutustuminen on hyvin tärkeää suuren muutoksen myötä. On otettava selvää kuka olen ja mitä minä todellisuudessa elämältäni halua. Millaisena haluan tulla nähdyksi ja kuulluksi elämässäni ja mihin suuntaan jatkan tästä eteenpäin.

“Lihavuuteen johtaneiden syiden käsittely täytyy tehdä jossain vaiheessa elämää kuitenkin.”

Vaikka käymme millaisissa leikkauksissa, on juurisyyt lihavuuteen siltikin taustalla kummittelemassa. Jokaisella nuo juurisyyt ovat omia, mutta jokaiselle lihavuudesta kärsivälle ne ovat raastavia ja vaikuttavat jaksamiseen, itsetuntemukseen ja rakkauteen itseä kohtaan.

Jokainen meistä tuo lapsuudesta ja nuoruudesta sopeutumiskäyttäytymistä tähän päivään. Juuri noiden sopeutumiskäyttäytymisten vuoksi elämme sitä elämää, jota juuri nyt elämme. Vaikka paino leikkauksen myötä putoaa, mutta lihavuuden juurisyitä ja omaa sopeutumiskäyttäytymistä ei ole käsitelty, on vain ajan kysymys, koska niiden vaikutus nähdään ehkäpä muilla elämän alueissa.

Maria terapeuttina

Olen Maria Haanpää, seksuaaliterapeutti, hypnoterapeutti, personal trainer, liikunnan ohjaaja ja olen jo vuosien ajan tehnyt työtä lihavuusleikattujen parissa.

Olen myös itse käynyt lihavuusleikkauksen vuonna 2013 ja abdominoplastian ja mastopexian vuonna 2019. Olen siis hyvin tietoinen niistä asioista, joita ihminen käy läpi niin ennen leikkausta, kuin leikkauksen jälkeenkin.

Työskennellessäni lihavuusleikattujen ja ylipainoisten kanssa, olen huomannut monia yhtäläisyyksiä lihavuuden ja traumojen, stressin sekä erilaisten haitallisten elämäntapahtumien välillä. Huomattavaa on ollut seksuaalisten hyväksikäyttöjen, lapsuuden kiusaamisten ja vanhempien loukkaavan toiminnan vaikutus ruokailukäyttäytymiseen suojaavana toimintana. Kuitenkin on olemassa jokin tietty aika ja paikka, kun näistä traumoista lähdetään vapautumaan ja lihavuusleikkaus saattaa toimia juuri sellaisena triggerinä. Ihmisen taipumus pyrkiä parantamaan omaa olotilaa, voi todellakin tulla kyseeseen enenemässä silloin, kun ns.pohjakosketus on tullut vastaan.

On kuitenkin selvää, että mikäli näitä traumoja ei kohdata ja selvitetä, on vain ajan kysymys, milloin ongelma tai pakonomainen ruokailun tarve ohjautuu toisille raiteille, ilmestyen alkoholismiin, sairaalloiseen liikkumiseen tai kenties jopa yliaktiiviseen seksikäyttäytymiseen tms..

Asioista on hyvä puhua asiantuntijoiden kanssa, mikäli ne vähänkään alkavat vaivaamaan tai jos tietää jo ennakkoon pinnan alla olevien traumojen olemassaolosta.

Photo by Jermaine Ulinwa on Pexels.com

Luento lihavuusleikatuille tulossa syksyn 2023 aikana

Naiseus, hyvinvointi ja seksuaalisuus Lihavuusleikkauksen jälkeen

Muutokset naiseuden kokemuksessa tulevat esiin pikkuhiljaa lihavuusleikkauksen jälkeen. Jokaisella on henkilökohtaisia kriisivaiheita naiseuden ja seksuaalisuuden saralla, erityisesti muuttuvan kehon myötä, mutta myös entisen kenties käsittelemättömät kriisiytymiset voivat nostaa päätään laihtumisen myötä ja jopa pahimmillaan estää laihtumisen tapahtumista.

Keho-mieliyhteys leikkauksen jälkeen saattaa heittelehtiä laihtumisen myötä ja vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin monin eri tavoin. Hyvinvointia edistääkseen erityisesti mielen positiivisuus voi vaikuttaa kehokokemukseen ja sitä myöten ihmisen hyvään oloon niin kehossa, kuin mielessäkin. Traumaattiset kokemukset voidaan muuttaa positiiviseksi työskentelemällä oman mielen hyväksi ja sen hyväksi saat luennolla monia hyviä ideoita kehittääksesi omaa hyvinvointiasi.

Tule kuuntelemaan luentoa tai ota yhteyttä, näin voin auttaa sinua näkemään, miten parantaa vielä lisää omaa hyvää oloa lihavuusleikkauksen jälkeen. Tulet saamaan itsellesi hyviä ajatuksia oman naiseutesi kehittämiseen, oman fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin tueksi sekä upean kattauksen tietoa oman seksuaalisuuden ja nautinnon vahvistamisesta, jotta saat olla juuri se nainen, kuka haluat olla. Käsittelemme monia lihavuusleikatuille tekemissäni tutkimuksissa nousseita seksuaalisuuden aiheita ja sinulla on myös mahdollisuus kysyä omia kysymyksiäsi aiheesta.

Vahvistamalla itseämme sisältäpäin, voimme itse antaa itsellemme parhaimman mahdollisen lahjan, jota kukaan voi haluta, vapaa nauttimaan elämästä ja uudesta kehostamme.

Luennon lopuksi noin 20 minuuttia kestävä hypnoosirentoutus naiseuden ja omien voimavarojen vahvistamiseksi.

Luennon hinta 20€ (sis.alv 24%) ilmoittautumiset 0400971319 viestillä tai toivonkide@gmail.com, mikäli et pääse kuuntelemaan lähetän luento nauhoitteen maksaneille sähköpostilla.Let’s make something beautiful together.

%d bloggaajaa tykkää tästä: