Toivonkide

“Jos aina teet , kuten aina olet tehnyt ja aina saat sen mitä saat. Jos se mitä teet ei toimi, tee sitten jotain muuta."

Rakkaudella Eroryhmä

Photo by Evie Shaffer on <a href="https://www.pexels.com/fi-fi/kuva/kukka-kukinta-kasvikunta-lahikuva-8361170/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Photo by Anastasia Shuraeva on Pexels.com

Oletko miettinyt eron jälkeisen elämän uudelleenrakentumista? Jauhatko paikallaan eronjälkeisessä jumissa ja katkeruus kaivertaa? Tunnetko syvää vihaa ja pettymystä eikä eronjälkeinen ahdistuneisuus laannu millään? Vai oletko kenties ajautunut satunnaisten suhteiden syövereihin vain näyttääksesi pärjäämisesi tai kostaaksesi entiselle kumppanillesi? Tuntuuko, että jokainen suhteesi päättyy samoihin kaavoihin, etkä oikein ymmärrä miksi? Kaikki nämä kohdat voivat kuulua omaan erokäyttäytymiseesi, mutta jossain vaiheessa niistäkin on päästävä yli.

Vaikka et ollut ajatellut suhteesi päättyvän, on niin kuitenkin käynyt, mutta se ei ole maailmanloppu. Jokainen on jossain elämänsä vaiheessa joutunut luopumaan jostain elämässään ja toiset selviytyvät paremmin kuin toiset. Mikäli sinun eroprosessisi on vaikeuttanut elämääsi voi olla aika hakea apua eroryhmästä. Vaikka ero on saattanut tulla puskista, on siitä ylitsepääseminen mahdollista. Eron jälkeisessä tunnekäsittelyssä saa mennä aikaa ja muutenkin monet asiat ja tapahtumat saavat selityksensä vasta ajan kanssa, kun prosessi on jo edennyt hieman ja etäisyyttä eroon on saatu aikaan.

Jokainen ero on omanlaisensa, eikä niitä voida vertailla keskenään pituuden tai muidenkaan asioiden puitteissa. Joillekin syvä kohtaaminen voi olla yhtä voimakas, kuin ero vuosikymmenten jälkeen. Kun puhutaan tunnekokemuksesta on jokainen itse oman tunnekokemuksensa asiantuntija ja hän itse tietää miten lujasti häntä sattuu.

Ero on kuitenkin mahdollisuus uuteen eheämpään elämään. Se on myös mahdollisuus tutkia omaa sisintä ja oman elämän palasten uudelleensovittamista eheäksi kokonaisesksi ihmiseksi, joka tuntee omat tarpeensa, nautintonsa ja uskaltaa avoimesti sanoa ne ääneen. Eroryhmässä pala palalta opit itsestäsi enemmän ja annat mahdollisuuden itsellesi eheytyä juuri sellaiseksi ihmiseksi, joka haluat olla.

Ryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteiden rakenteet, käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle eheämmälle elämälle. Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Iltojen aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

Jokaisessa eroryhmässä edetään Suomalaisen eroseminaari®:n ohjelman mukaan. Iltojen teemat (11 tapaamista, 3h kerrallaan = 4 oppituntia), rakenne ja järjestys sisältöineen noudattaa sovittua opetuksellista mallia, eikä se muutu ohjaajan taholta.

Tapaamiskertojen aihealueet
 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme
 3. Vapaudu eron vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa?
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron jälkeen (myös lapsettomuus huomioitu)

Toimintatavat ryhmässä

Ryhmän työtapoja ovat keskustelut pienryhmissä ja koko ryhmän kesken, eroseminaarin ohjaajan luennot sekä toiminnalliset menetelmät. Eroryhmän ohjaaja pitää huolta, että jokainen ryhmäläinen saa tilaisuuden puhua ryhmässä halutessaan. Jokainen saa turvallisessa ympäristössä, lempeällä hyväksyvällä tavalla jakaa omaan tarinaansa. Kukin osallistuja voi kertoa ryhmässä vain sen, minkä haluaa ryhmälleen jakaa.

Eroryhmän ohjaaja opastaa henkilökohtaisesti jokaiselle tarvittavan avun tai muun lisäkoulutuksen piiriin. Myös lisätuesta voidaan keskustella seminaarin edetessä sen mukaisesti, mikä olemassaoleva tilanne on. Jokainen kurssilainen voi olla avoimesti yhteydessä ohjaajaan.

Maksut ja ilmoittautuminen

Ryhmään otetaan maksimissaan 6, joten varaa paikkasi heti. Kokoonnumme ryhmätilassa kerran viikossa 6 kertaa 2h kerralla. Eroryhmän hinta on 459€, jonka voi maksaa myös 2-3 osassa. Hinta 2:ssa erässä 475€ ja 3:ssa erässä 500€.

Voit ilmoittautua mukaan sähköpostitse toivonkide@gmail.com tai 0400971319

Ryhmään osallistumisen voi perua 14 vrk ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumista soittamalla numeroon 0400971319 tai sähköpostitse toivonkide@gmail.com. Jos peruutusilmoitus tulee tämän jälkeen, asiakas on velvollinen maksamaan ryhmän osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

%d bloggers like this: